Contact

Klik hier om ons een e-mail te sturen

Vereniging Oud Ede

Postbus 8293 6710 AG Ede

Tel: 06 348 67 627

Volg ons op Facebook

Lid worden

Wordt lid, ruim 700 leden zijn u al voorgegaan.

Voor € 15,-- per jaar bent u lid van de Vereniging Oud Ede.

Lees verder

Op 14 december werd Cultura Erfgoed officieel geopend door wethouder Hester Veltman en kinderwethouder Necati Özel.

Wethouder Veltman en Necati Özel Openen Cultura Erfgoed

De vertegenwoordigers van een groot aantal erfgoedinstellingen zagen hoe de grote koffer met kennis geopend werd.

De Koffer Met Kennis

Cultura Erfgoed is een samenwerkingsverband van het Historisch Museum Ede, de Vereniging Oud Ede, Cultura, het Platform Militaire Historie Ede en de gemeentelijke afdelingen Archeologie en het Gemeentearchief.

Cultura Erfgoed zoekt nauwe samenwerking met alle erfgoedverenigingen en musea in de gemeente (zie erfgoedinstellingen). Vanuit deze samenwerking werkt Cultura Erfgoed ook aan brede educatieve diensten voor de scholen in de gemeente.

2018 12 14 Opening Cultura Erfgoed

Cultura Erfgoed, op de tweede verdieping van Cultura, is een kenniscentrum, werkplek en ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Ede.

Het maakt daarbij niet uit of het gaat om archeologische opgravingen, monumenten, cultureel erfgoed of de ontwikkeling van dorp of stad. Tijdens de openingsuren helpen zowel professionals alsook vrijwilligers u graag verder bij uw zoektocht.

Cultura Erfgoed streeft ernaar het erfgoed van de gemeente Ede te ontsluiten en toegankelijk te maken voor de inwoners en bezoekers van de gemeente. Het Kenniscentrum is een plek voor uitwisseling van kennis en waar bezoekers geïnspireerd en geïnformeerd worden.

Copyright © Vereniging Oud Ede 2018. Alle rechten voorbehouden.