Nieuwe website

4 februari 2021

2020 is benut om onze website te vernieuwen. De komende tijd wordt de website verder geoptimaliseerd.

In vergelijking met de oude website is er het een en ander veranderd:

* Via onze website kan nu rechtstreeks worden gezocht naar al onze objecten en foto’s die op Collectie Gelderland zijn opgeslagen. (zie Collectie -> Online Collectie) Ziet u een foto die u zou willen aanvragen dan gaat dat via het Historisch Museum Ede. (info@historischmuseumede.nl) Het museum beheert immers onze collectie. Voor foto’s met een hoge resolutie moet betaald worden.

* Er staat een overzicht van onze bibliotheekcollectie op de site (zie Collectie -> Bibliotheek) dat op titel doorzoekbaar is.

* Net als voorheen vindt u er de tweedehandsboeken over Ede. (zie Publicaties -> Tweedehandsboeken) Prijzen zijn doorgaans – een enkele uitzondering daargelaten – onder € 5, via het contactformulier kunt u een boek reserveren. De nieuwe boeken volgen zo spoedig mogelijk.

* Alle Zandlopers staan nu weer op de site en zijn op woord doorzoekbaar. (zie Publicaties -> Zandloper Archief)

* We zijn gestart met een aantal Nijenhuis-verhalen (zie Publicaties -> Nijenhuis), en deze zullen we de komende tijd telkens aanvullen. We zullen ook de minder bekende artikelen hier een plek te geven.

* En tot slot: Op termijn kunt u een lijst met bijna 10.000 artikelen uit onze documentatie-collectie doorzoeken. De eerste 1300 zijn inmiddels gedigitaliseerd, dit staat aangegeven in het overzicht. Bent u geïnteresseerd in een digitaal artikel dan kunt u dit opvragen via het contactformulier. De overige stukken zijn in te zien in de studiezaal van het gemeentearchief. (vanwege Corona nu beperkt geopend) We zullen de lijst regelmatig updaten.

Zoals we eerder al schreven is het digitaliseren een enorme klus. We krijgen daarbij graag hulp van mensen die het leuk vinden om dit in het kantoortje van het HME te doen. Het klinkt als saai werk, maar het is gewoon leuk om al doende nog meer zicht te krijgen op de geschiedenis van Ede. Het is heel fijn dat zich naar aanleiding van de vorige oproep al iemand gemeld heeft, maar we zouden de digitaliseringsgroep graag nog wat uitbreiden. (informatie: info@oudede.nl )

We wensen u veel plezier met het bezoeken van onze nieuwe website.

Misschien ook leuk…

Jubileummagazine

Jubileummagazine

Afgelopen zaterdag 20 april is het jubileummagazine ter gelegenheid van 100 jaar Vereniging Oud Ede gepresenteerd....