Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '\public_styles' not found or invalid function name in /home/ede/domains/oudede.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Schenking portret Zwerus de Nooij.

8 juli 2021

De Vereniging Oud Ede werd onlangs aangenaam verrast door de heer Johan de Nooij met de schenking van een geschilderd portret van Zwerus de Nooij (1886-1964.) Een vooraanstaand lid uit de bekende Edese De Nooij-familie.
Zwerus was meester-schilder en vormde samen met zijn broers Pieter en Ko de directie van het Schildersbedrijf en de Lak- en Verffabriek Macostan. Vanaf 1939 hield hij zich daarnaast vooral bezig met de directievoering van de drogisterij Het Gouden Kruis.
Hij was een artistieke man en kon schitterend tekenen, schilderen en ontwerpen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij talloze evacués in zijn huis opgevangen. Na de oorlog was hij o.a. wethouder van de noodgemeenteraad 1945-1946 en had hij zitting in het Tribunaal. Hij was voorzitter van de Mausoleum-commissie.
In 1964 overleed Zwerus. Hij liet geen kinderen na.

Bron: “150 jaar De Nooij in Ede” door Johan de Nooy.

Misschien ook leuk…

UIT D’ OUDE DOOS.

UIT D’ OUDE DOOS.

EDES NIEUWSBLAD 1983/05 H.J. NIJENHUIS [VERZ. NIJDAM] PIJPROOKWEDSTRIJD In de grote zaal van hotel “Welgelegen”, nabij...

Vraag van de week.

Vraag van de week.

Dit is Villa Ebina aan de Lindelaan 46. Het huis heeft een heel bijzondere bouwstijl. Kan iemand iets meer vertellen...

Informatieavond Wildwal

Informatieavond Wildwal

In maart 2021 hebben verschillende historische verenigingen uit de gemeente Ede waaronder de Vereniging Oud Ede, bij...

X