Thema uitzending door Ede-TV Mooi Zo!

Job Nap

31 december 2020

Cultura Erfgoed geeft elk jaar op een open dag ruimte aan erfgoedverenigingen uit de hele gemeente om zich te presenteren. Corona dwong ons om een alternatief te bedenken en dat werd in overleg met Omroep Ede een thema TV-uitzending. MooiZo Ede als kunstredactie van onze lokale omroep maakte acht filmpjes die op zaterdag 12 december in een heuse live-uitzending vanuit Cultura Erfgoed een rol speelden. In de filmpjes kwam elk deel van de gemeente aan bod en ze liepen uiteen van het winkeltje van de Bospoort tot de ijzerboerderij; van de tijdtrap in de Goudsberg tot Museum Deelen en van boerderij Harscamp tot de Veluwse mutsen in het Kijk en Luistermuseum en een toelichting op de expositie in Cultura Erfgoed door het Historisch Museum Ede. Job Nap uit Ederveen liet zijn geweldige privéverzameling zien.
De uitzending werd geopend door Elleke de Ronde van Cultura Erfgoed en burgemeester Verhulst waarna de opnames in korte vraaggesprekken werden toegelicht. De uitzending werd ondersteund met vrolijke “speelmans” muziek door twee muzikanten van de groep Medlot uit Wageningen.
Een heel mooie uitzending die helaas vanwege de drukke kerstperiode niet zoals gebruikelijk een week lang herhaald kon worden op Ede-TV. Mogelijk lukt dat in januari 2021 wel.
Helaas bereikte ons het nieuws dat Job onlangs overleden is.
Kijk voor een indruk naar het filmpje van Job Nap

Misschien ook leuk…

UIT D’ OUDE DOOS.

UIT D’ OUDE DOOS.

EDESE COURANT 05/01/1984 H.J. NIJENHUIS [VERZ. NIJDAM] KIPPEN PERIKELEN    Door de tijden heen hebben ook in...

Nieuwjaarsborrel VOE en HME.

Nieuwjaarsborrel VOE en HME.

Rond de 45 vrijwilligers en de ereleden van de VOE Hetty Blaauw-de Wit en Kees van Lohuizen, hebben de door het...

UIT D’ OUDE DOOS.

UIT D’ OUDE DOOS.

EDESE COURANT 24/10/1987 H.J. NIJENHUIS [VERZ. NIJDAM] ROUW DRAGEN    Nog tot in het begin van deze eeuw...