Feestelijke Algemene Leden Vergadering Vereniging Oud Ede

27 april 2024

Op zaterdag 20 april heeft de Vereniging een feestelijke Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden. Feestelijk omdat de Vereniging dit jaar honderd jaar bestaat! De ALV verliep vlot, het verslag van de ALV van 13 april 2023, het jaarverslag 2023, de jaarrekening 2023 en de begroting 2024 werden goedgekeurd. Patty Gonggrijp werd als bestuurslid herbenoemd. Hans Post nam als secretaris afscheid van het bestuur. Tevens werden Maarten Faas en Evert van de Glind verwelkomt als nieuw bestuurslid . Maarten Faas neemt de taak van Hans Post als secretaris over.

In de pauze werden de aanwezigen onthaalt op gebak, aangeboden door het Historisch Museum Ede.

Na de pauze kwam burgemeester René Verhulst met de heugelijke mededeling dat het Hare Majesteit behaagd had om aan onze Vereniging, ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan, de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Deze werd aan Simon van de Pol als voorzitter van de Vereniging overhandigd.

Door Simon van de Pol werd daarna het eerste exemplaar van het jubileummagazine “Een eeuw Ede” aan de burgemeester uitgereikt. Het jubileummagazine is samengesteld en gemaakt door Patty Gongrijp en Joyce van den Berg met als meelezers Simon van de Pol en Hans Post. In een presentatie heeft Patty Gongrijp de totstandkoming toegelicht en ook wat voorbeelden van onderwerpen laten zien waar helaas geen ruimte voor was .

Na afloop kregen de aanwezige leden een exemplaar van het jubileummagazine gevolgd door een drankje en een hapje.

Noot: Voor leden is het magazine gratis en dit geld ook voor elk nieuw lid. Leden krijgen een mail met wanneer en waar ze een exemplaar kunnen afhalen. Het is ook te koop voor € 12,50.

Misschien ook leuk…

Jubileummagazine

Jubileummagazine

Afgelopen zaterdag 20 april is het jubileummagazine ter gelegenheid van 100 jaar Vereniging Oud Ede gepresenteerd....

De Veluwe, Eene wandeling

De Veluwe, Eene wandeling

Door O.G. Heldering & R.H. Graadt Jonckers   De Nederlands hervormde predikant Ds Heldering (1804 -...